Hem > Kalender > Dagstur 2010-08-01 > Turberättelse

Turberättelse

Ett blåsigt Lidingövarv Av: Ulrika E, Dagstur 2010-08-01

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (4) Se alla turer (2062)
Dela på:

Kom till bryggan vid 10-tiden och insåg att jag blivit befordrad till turberättelse- ansvarig, då Eva avbokat sig under natten.

Martin berättade att det var Lidingö runt som gällde och att inledande motvind var att vänta. Det visade sig inte vara någon överdrift. I höjd med Lidingöbron funderade jag på att vända åter till bryggan, för att tillbringa semesterdagen på något mindre krävande sätt, men skam den som ger sig...

Motvinden gick så småningom över i vind och vågor från alla möjliga håll. Vid Nysättra pausade vi kort för att ge oss i kast med Lidingös östra sida. Ibland var vågorna riktigt medgörliga och hur som helst var det spännande. Vid Gåshaga observerade TA Martin en Vaxholmsbåt som eventuellt skulle bege sig in mot bryggan. Vi avvaktade och mycket riktigt - efter en avledande manöver till Värmdösidan var det fullt ös Gåshaga.

Niklas och Fredrik kunde knappt bärga sig under den oväntade pausen.

Sedan kom det en stor båt...

 Medan andra väntade med godmodigt tålamod.

I väntan på Vaxsholmsbolaget

Medvind över Höggarnsfjärden och runt Elfvik gav turens behagligaste paddling. Livet lekte och Martin utlovade civiliserad lunchpaus vid bad med glasskiosk.

Vid Fågeluddebadet blev det lunch med pausunderhållning av ett par som tränade eskimåsväng iförda våtdräkt. Vi har nu nästan kläm på hur man gör. Antingen tar man stöd av någons hand eller så sätter man paddeln mot botten. Hm. Getingarna lät sig tyvärr inte distraheras utan fokuserade på maten i allmänhet och Fredriks gröna tröja i synnerhet.

Sedan blev det bad och glass :-) Katarina och Martin samlade några energipoäng...

En glass sitter alltid bra 

...vilket visade sig verkligen behövas för resten av turen. Några backhoppare gav ett par minuters förströelse vid Bosön, i övrigt gnetade vi på i det allt mulnare vädret.

Drickapaus vid Strömsö, innan motvinden. Några överfarter på stilfull linje innan hemmakanalen.

Snart hemma...

Medan killarna spurtade ur sig de sista kraftreserverna paddlade Katarina och undertecknad rätt utmattade mot bryggan. Niklas kom tydligen först till Ladan, vilket härmed är dokumenterat. :-)

Vid tangenterna

Ulrika Eriksson

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 592 (2051)   Nästa   Sista

 


Horisontspanare

Julefrid

Rödhake?

Hällar & Horisont

Väderutsatt tall