Hem > Kalender > Medlemstur 2011-09-10 > Turberättelse

Turberättelse

Färjor, Vasa, ångbåt och Abbe Av: Anders L, Medlemstur 2011-09-10

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (14) Se alla turer (2062)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 21 km  

Lördagsmorgon och solen skiner på oss. Vi är 4 själar som har ett djurgårdsvarv på förmiddagsmenyn och ett kajakbad till lunch. Vattnet är lungt och vi kryssar med solen i ögonen över till lidingösidan och stryker utmed ön. På vägen möter vi två färjor och en av dem fastnar på bild (den andra gick för långsamt).

Möte

Vi byter sida och siktar på Hundudden. Efter vattenpaus bestämmer TA att det är högervarv som gäller och vi sätter kurs mot kanalens mynning. Vi diskuterar fuxens vara eller icke vara och kommer fram till att det troligtvis var något annat TA såg den där gången...på land...vid mynningen....

Bro utan fux

Väl inne i kanalen är det nya mål som skall förevigas, Gustaf Frödings sista boplats nosas upp mellan grenar och träd.

Jodå...den är nog där bakom.Frödings Gröna Villa

Vi paddlar vidare och blir frånåkta av en ensamroddare och lite senare gör vi en undanmanöver för en fyraroddare?! (alltså fyra personer i en roddbåt...kallas det roddbåt...även fast den är så liten och smal). Vi glider under djurgårdsbron och rundar vid Vasavarvet där vi inväntar en djurgårdsfärja. Här får vi även syn på en gammal hederlig ångbåt.

Ångmaskin

Vid Beckholmen tar vi lunchrast (fick nog lite träningsvärk i käken av 2 ölkorvar på 5 minuter) medan vi glider med strömmen genom hela kanalen. Med förnyade krafter paddlar vi ut under bron till Beckholmen och vevar på mot Valdemarsudde. Vi fortsätter över Dallerhavet och girar vänster vid Kvarnholmen. Eftersom vi inte gillar att sitta och stirra på Lidingöbron i 45 minuter stryker vi strandlinjen istället. Det gör det hela lite omväxlande och innebär helt nypaddlade vatten för åtminstone 50% av deltagarna på dagens tur. En sista vattenpaus vid Abbe innan kajakbadet hägrar.

Abbe

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 859 (2051)   Nästa   Sista

 


Mot nordost

Sommarupplevelse på vinternKanal som inte finns på kartan