Hem > Kalender > Medlemstur 2009-11-19 > Turberättelse

Turberättelse

Fullt ös medvetslös Av: Birger G, Medlemstur 2009-11-19

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (3) Se alla turer (2061)
Dela på:

Eftersom mina två senaste turer gått ut på Stora Värtan funderade jag först på att det skulle bli en runda runt den fria mannen (håller ställningarna vid fjäderholmarna). Men att paddla Lilla Värtan fram och tillbaka är ganska drygt, rent mentalt. Så det fick bli en sväng ut på Stora Värtan i alla fall.

Fick möjlighet att testa beta versionen av nya kajak belysningen, var strålande, en riktig vitamin injektion.

Smart montering av akterlykta

Enda minuset var att arrangemanget för de röd/gröna lamporna framåt gjorde att det var lite knöligare än vanligt att få in vattenflaskan i nätpåsen. Mer som på en tälttur när man har hela handsfacket fullt med prylar.

Kvällen var varm och vinden svag så jackan åkte av redan på bryggan, men precis enligt prognoserna så började det droppa när vi gled iväg och snart regnade det. Men det var så varmt så jackan fick stanna på akterdäck. Inser nu att varningslamporna borde blinka för fullt: paddla utan jacka i regn i slutet på november hur normalt är det?

Vi sopade på i gott tempo förbi Tranholmen, Fogdholmen, Bergholmen och Strömsö innan vi tog vatten paus utanför Strömsö. Märkligt det här med ljus, fast det regnade var det ljusare och bättre sikt än i tisdagskväll.

Men ikväll skulle vi inte ut i vårt närmsta naturreservat utan det var ett varv runt Storholmen som hägrade. Så vi ställde in kompasserna på 80 grader och vevade på i mörkret, hade fuskat och kollat kursen på Eniros sjökort. Och vi passerade precis innanför den röda pricken, och kunde sen ta sikte på en utebelysning som borde vara på udden, och det var den.

Sen fortsatte vi runt Storholmen i bitvis väl uppskruvat tempo. När vi sen närmade oss Tranholmen under återtåget, så verkade David drabbas av akut hemlängtan och vispade på rejält. Var inte helt lätt att haka på, får väl skylla på att han hade eliten.

David i eliten

Sen avverkades Husarviken i riktigt stänkar tempo innan vårt kastade lasso hade snarat Storholmen.

plott

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 455 (2050)   Nästa   Sista

 


Över fjärd efter fjärd..

Middag under stjärnhimmeln

Sovdags