Hem > Kalender > Medlemstur 2018-07-06 > Turberättelse

Turberättelse

Tälttur med Nelo 510 Av: Fredrik U, Medlemstur 2018-07-06

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (8) Se alla turer (2062)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 53 km  

Avfärd från Kajakspecialistens brygga vid 17-tiden på fredagen. Planen var att göra en kort tälttur och vara tillbaka i god tid till kvartsfinalen mellan Sverige och England på lördag eftermiddag.

Jag siktade på att ta mig en bit förbi Vaxholm, men mer precist än så var inte rutten planerad. Vinden blåste nord 5-9 m/s och även om det kanske varit logiskt att gå runt södra sidan av Lidingö så kändes det trevligare att ta den norra. Solen strålade och det skumpade på bra ute på Värtan. Nelo 510 med lite packning får en låg tyngdpunkt och går väldigt stabilt. Det blir lite blötare i motvind än man kanske är van vid men det är enkelt löst med en vågbrytare monterad och ett par vattentäta byxor från Reed som håller benen torra.

Nelo 510

Efter ca 2.5h passerade jag Vaxholms fästning och svängde ut genom Stegesund och sen mot Muskholmen/Aspholmen. Ute på fjärden blev vågorna större och 510an med sitt underliggande roder och slanka skrov var i sitt rätta element. Jag fick fin surf in mot Aspholmen där jag hittade en liten kobbe att slå läger på.  

Nelo 510

Efter en stilla natt och en lugn morgon tilltog en nordostlig bris lagom till att jag skulle bege mig inåt igen. Med lätt packad kajak (okej surfski..) och delvis medvind var jag tillbaka i Husarviken på lite drygt 3h inklusive en kort bensträckare på vägen.

Nelo 510

Att välja 510an istället för traditionell kajak för tältturer har många fördelar – förutom att det är säkrare om det går sjö och att man sitter bekvämare, så inbjuder det lite mindre stuvutrymmet till att packa lätt och smart. Detta innebär i sin tur att man har roligare när man paddlar och färre saker att packa upp, bära runt, packa ner, och eventuellt glömma när man är i land :)

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 2017 (2051)   Nästa   Sista

 


Snart

Nedförsbacke

Sol - snart sommar..