Hem > Kalender > Dagstur 2008-07-03 > Turberättelse

Turberättelse

Lunch på Grinda Av: Magnus F, Dagstur 2008-07-03

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (3) Se alla turer (2061)
Dela på:

Vi träffades kl 07 på morgonen och sjösatte på tyst och stilla vatten. Prognosen var betydande nordlig vind och målet Grinda.

Vi cruisade genom veckodagsarkipelagen söder om Vaxholm, rundade Tyningös sydspets och fortsatte mot Oxdjupet på Rindös ostsida. Här var motvinden kraftig och det föreföll tveksamt att vi skulle nå Grinda. Kanske skulle det skvalpa onödigt mycket på Saxarfjärden?

När vi nådde Lindalssundet blåste det fortfarande mycket, flaggorna stod välsträckta. Väl framme vid den ostliga myningen gjorde vi bedömningen att vinden, i alla fall tilfälligt, lugnat sig tillräckligt.

Vi klev i land på Grinda och åt lunch på soliga klipphällar. Skränande badgäster en bit bort tystnade plötsligt. Kan det ha varit en effekt av brynjan och de röda tightsen?

Kanalen som inte finns med på kartan.   

Efter lunch rundade vi Grinda och vände hemåt. På väg mot Vaxholm passerade ett av alla hundratals kryssningsfartyg, Finlandsfärjorna oräknade, som varje år anlöper Stockholm. Kring Vaxholms Kastell var det ovanligt lugnt och färden fortsatte hemåt i en antydan till medvind.

Kolossal koloss 

En trevlig tur med vidgade vyer. Bara glada miner hela vägen och allt fungerade utmärkt. Inga allvarliga smärtor el likn, men benen var onekligen något stelare än efter ett vanligt Djurgårdsvarv :-) Utsatt tid för hemgång hölls exakt.

Den långa dagen krävde mycket mat och vatten. Själv intog jag drygt fem liter vatten, en pås-lunch, fyra grova dubbelmackor med nästan mer pålägg än bröd, en halv liter risgrynsgröt samt 200 gram choklad. Väl hemma blev det ännu mer mat i magen :-)

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 56 (2050)   Nästa   Sista

 
Mås som längtar efter surf

Nomader i havsbandet

Över fjärdarna

Nelo 510

Morgonis

Sanddynor XL