Hem > Kalender > Medlemstur 2016-02-21 > Turberättelse

Turberättelse

Nästan isfritt Av: Magnus F, Medlemstur 2016-02-21

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (3) Se alla turer (2061)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 6 km  

Lägger en Kolfiberförstärkt VKV Offshore på en VKV-vagn och rullar bort mot Husarvikens mynning. Lägger vagnen i främre packutrymmet och baxar ned kajaken för slänten ned mot isen.

Drar kajaken på isen med hjälp av en lina halkandes på slänten som blir brantare och brantare. Isen är för sorbet-mosig för att gå på.

Hittar ett stabilt ställe att stå på och knäcker is med kajaken som murbräcka. Sätter mig i kajaken, petar mig ut genom isflaken och kommer ut på öppet vatten.

Det är mulet, men solen kikar fram då och då. Det känns som vår, solen värmer!

Vår i luften!

Under Tranholmsbron

Kliver ur kajaken och puttar den under Tranholmsbron. Ett spindelnät av kätting utmanar min balans och vighet, men jag lyckas komma genom utan att fastna eller bada.

Är mycket nöjd när jag kommit förbi bron, men upptäcker då att sundet mellan Stocksund och Tranholmen är fullt av is. Hmmm, vad göra..?

En liten metallbåt brölar söderut från Stocksund. Om jag kan ta mig till rännan den skapar bör jag kunna ta mig genom. Det blåser inte mycket, men tillräckligt för att vinden skall blåsa in flak i den smala rännan på ett par minuter.

Tranholmssundet

Till en början är isen tunn och mjuk. Den frasar vackert när Offshoren glider fram. Sedan börjar isen klinga och till slut klonka. Där stannar kajaken tvärt. Här är isen tjock och stenhård. Men uppsprucken i stora flak. Jag brötar mig fram mellan flaken och lyckas åter komma in i frasig is. Där går allt lätt och jag når snart öppet vatten.  

Paddlar tillbaka till slänten, baxar upp kajaken, lägger den på vagnen, går tillbaka till Kajakspecialistens lokaler och öppnar butiken.

Resten av dagen fylls av välorganiserade kunder som vill ha all sin utrustning klar när säsongen börjar.

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1801 (2050)   Nästa   Sista

 


Götheborg från KinaFlakslalom tillbaka

Frazze och pulkan