Hem > Kalender > Citius 2010-10-08 > Turberättelse

Turberättelse

Natt blev till morgon Av: Mikael R, Citius 2010-10-08

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (17) Se alla turer (2061)
Dela på:

Morgontur och mot alla odds så lyckades dagens TB-författare boka sig utan att avboka sig denna morgon. Om det berodde på glömska eller om det var pga klubb Fischers, avdelning Västerorts, nya taxirörelse låter vi vara osagt, men det var nog det senare och utan det hade man nog spelat squash med väckarklockan och somnat om istället!

Väl i ladan så studsade Magnus omkring pigg och glad, inte ett uns av morgontrötthet syntes, det smittade av sig lite grann och ngt tiotal minuter senare så var vi på vattnet allihopa, jag, Magnus och Maria E.

Det var nattmörkt vid sjösättning och bland det sista Magnus sa innan vi lyfte ner kexen till bryggan var att vi skulle se till att stänga luckor mm, misstag kan ju ske i mörker när man inte ser lika bra osv ;)..

Sjösättning i mörkerSjötsättning i mörker

Ut ur Husarviken, lugnt och fint, inte en krusning på ytan, då Lidingöbrons belysning syntes till höger så antog vi att vi skulle köra åt vänster om vi ville komma till Brunnsviken. Maria tog täten, jag efter, lite morgonseg, Magnus åkte fram och tillbaka för att försöka fånga oss på foto, lättare sagt än gjort ;)..

Jihahhh! Jag lättar, jag fly..

Vid Ålkistan så hade det börjat ljusna en aning, så pass att jag upptäckte att Magnus kört med öppen packlucka. Jag påpekade det så ödmjukt jag kunde och frågade sedan om jag kunde ta med det i turberättelsen :). Jag fick hjälpa till med luckan medans Magnus mumlade ngt om att allt såklart ska med i turberättelsen.

En mulen himmel speglade sig på en morgonlugn vattenyta när vi gled in i Brunnsviken. Trots att solen lyste med sin frånvaro så var det en behaglig känsla. Mitt kex kändes dock ngt trögare än normalt och när jag efter ett tag vände på huvudet så upptäckte jag att inspektionsluckan till rodret inte var ditsatt utan låg på släp i vattnet.. Magnus hjälpte mig med det och behövde inte nämna att även detta såklart skulle med i turberättelsen..hum.

Brunnsviken i gryningsljusBrunnsviken, det börjar ljusna

Hemfärden gick i skapligt tempo, det hade ljusnat betydligt och när vi konstaterat att alla luckor satt som de ska så vevade vi tillbaka till Husarviken.

Återigen en finfin morgontur. Nu är det dags för mer kaffe :)!

plotten: http://www.sports-tracker.com/#/workout/mickehero/44v6tstcjcle9chn

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 654 (2050)   Nästa   Sista

 
Det kan ju gå..Bräckt bäverRöd ismås

Mot isglaserade kobbar