Hem > Kalender > Surfski 2017-06-26 - 2017-06-27 > Turberättelse

Turberättelse

Nelo 510 Av: Magnus F, Surfski 2017-06-26

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (3) Se alla turer (2061)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 11 km  

Stänger butiken och lägger in vattenflaskor fram i en Nelo 510 surfski och tält, liggunderlag, sovsäck och några andra småsaker bak.

Paddlar iväg i +11 grader och duggregn. Sommar? Men inuti mina surfskikläder från Kajakspecialistens butik har jag utmärkt klimat: kortärmad vattentät Reedtröja, höga vattentäta Reed-strumpor, neopreneskor och gossiga vattentäta byxor med tunn fleece på insidan. Ett par tunna neopreneshorts håller ihop tröjan med byxorna så vatten inte stänker in kring midjan.

Himlens färgpalett

Kommer ut på Stora Värtan och kliver i land på Södra Limpholmen. Inte kal ytterskärgård med utsikt mot horisonten, men det är ju en vardagkväll efter jobbet och i morgon har jag också butiken öppen, så...

Sätter upp mitt nya röda Hilleberg Anjan 2 och det är exakt lika bra som jag förväntat mig. Jag har sovit hundratals nätter i Hillebergtält, men bli ändå alltid lika förvånad över hur bra man har det där inne när det blåser och regnar ute. En påse som blir en liten stuga. Helt otroligt.

Hilleberg Anjan 2

Vaknar utvilad, kokar ägg och kaffe. Paddlar tillbaka.

Nelo 510 kommer att fungera bra på längre tältturer. För att vara en surfski har den gott om packutrymmen: det är oerhört bra att det finns packlucka både fram och bak eftersom det får plats mer och vikten går att fördela jämnt fram och bak.

Nelo 510 surfski

Nelo 510 är i plast och är därför stark. Den är oerhört mångsidig. Ett roligt träningsredskap som även är bra för tältturer.

Kanske viktigast av allt är att den är väldigt lätt att sparka sig upp i från vattnet efter en eventuell kapsejsning: den lilla mängd vatten som får plats inuti paddlar man lätt ut genom självlänsen, som man sedan enkelt stänger med hälen.

I höstas var jag ned till Nelo i Portugal tillsammans med personalen och paddlade på Atlanten med Oscar Chalupsky. Vi hade stora förhållanden med flera meter höga vågor och 510 surfar väldigt, väldigt bra. Den är oerhört rolig att paddla i stora vågor!

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1948 (2050)   Nästa   Sista

 
Mot lunchpaus

Laddning för livetUnder himlens variation