Om Nelo

OS i Rio 2016, Nelokajaker vann 27 medaljer: 8 guld, 9 Silver och 10 brons

 

Tävlingskajaker och nu Surfskis

Nelo började tillverka kajaker 1977 och har stora framgångar med sina tävlingskajaker som används på VM och OS inom racing på slätvatten. De dominerar nu utveckling och produktion av tävlingskajaker (se bilden ovan). Många racing-landslag världen över paddlar Nelo. De är även mycket kända för sina Viper-motionskajaker. 

Från och med 2016 storsatsar Nelo även på surfskis. Nelos utveckling och produktion ligger i Porto på Portugals västkust: Atlantkusten erbjuder en bra testmiljö för surfskis 

Nelo har tillverkat surfskis tidigare, men hade då inte den kunskap och erfarenhet som krävs för att göra surfskis som fungerar bra i vågor. Den kunskapen har de nu tack vare samarbetet med Oscar Chalupsky.

Rationell Produktion & Transportlogistik

Nelos byggkvalitét på tävlingskajakerna är sedan många år odiskutabelt i absolut toppklass. Engagemanget i surfskitillverkningen är nu lika hög. 

Prisnivån på Nelo surfskis är förvånansvärt lågt, men det beror på att de är välorganiserade och producerar lokalt i Europa. Jag har besökt fabriken och där råder oerhört bra ordning. Det är gott om utrymme, rent och snyggt överallt. De driver verksamheten modernt och rationellt.

Eftersom Nelo har tillverkningen i Europa är leveranserna till länder inom Europa snabbare och mer tillfärlitliga än för de företag som bygger surfskis i Kina.

Nelos grundare Manuel "Nelo" Ramos om utveckling av nya modeller

 

Nelos grundare Manuel "Nelo" Ramos om Nelos historia

 

Mer info om Nelo

Nelos hemsida: nelo.eu

 Följ oss på
Facebook

..tortelini, tortelini, tortelini..

Spanande rovisMot månen

Vi och rymden