Hem > Kalender > Dagstur 2011-09-18 > Turberättelse

Turberättelse

Okända vatten Av: Peter L, Dagstur 2011-09-18

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (6) Se alla turer (2061)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 35 km  

En dag i kajaken väntade, vädret kändes som hösten var här på riktigt och vi saknade paddelhandskarna när vi gav oss ut från Husarviken. TA hade bestämt sig för att vi skulle utforska öar i Stora Värtan och speciellt Bastuholmen av någon anledning... Sagt och gjort vi gav oss iväg den rutt som många av oss börjar kunna paddla i sömnen Tranholmen, Strömsö och sen mot Storholmen.

Kanalen oblockerad

Framme vid Storholmen var det dags för första upptäckten för dagen: kanalen går att passera utan hinder av bryggor eller stockar. På andra sidan en kort sväng i motvinden runt den lilla Bastuholmen och upptäckt nr 2 för dagen: det finns en bar i Thailänsk stil på ön, kanske ett utflycktsmål för nästa sommar.

Vi följde östra sidan av Stora Värtan fram till Kyrkviken. Stannade en kort stund för kajakmacka och vi kunde därmed flytta lunchen lite i tiden och ta den på den större Bastuholmen på väg tillbaka mot ladan. För att komma upp i rätt km antal bestämdes att vi skulle utforska alla delar av Kyrkviken. Vi snurrade runt i vikarna tills vi kom till en vasskanal som vi trodde skulle leda oss nära Holmingeviken.

Vart leder detta?

Efter lite efterforskningar bestämde vi oss för att bära kajakerna över en vägbank och sätta kajakerna i för klubben säkert orörda vatten i Holmingeviken: upptäckt nr 3 för dagen

Ca 1 km paddling och vi var i ändan för denna vik och hade rådslag om vi skulle bära ytterligare 1 km genom ett träsk för att nå Ekefjärden eller äta lunch där vi var och ta oss tillbaka samma väg som vi kom. Vi valde det senare...

Okända vasskanaler

Anders under cover

Efter lunch blev det raka spåret mot ladan via Bastuholmen, lite stökigt på överfarterna med omväxlande medvind och sidvind med tilltagande vågor.

Minitrimaraner

I inloppet vid Strömsö fick vi sällskap av stora och små katamaraner och TA tog lite draghjälp av en segelbåt. Sista biten mot ladan fick vi skydd av Lidingö och var snabbt tillbaka till ladan före utsatt tid.

Hemåt

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 869 (2050)   Nästa   Sista

 
Morgonglitter..två reflekterande vattenytor..?

Fridfull cityskärgård