Hem > Kalender > Medlemstur 2011-04-13 > Turberättelse

Turberättelse

Taking it easy Av: Birger G, Medlemstur 2011-04-13

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (8) Se alla turer (2061)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 14 km  

Funderade en stund på att kolla isläget i Brunnsan men kändes dumt att slösa den svaga vinden på det. Bättre att använda den lätt glidna vattenytan för ett besök på Stora Värtan.

Mjukt paddelskaft?

Vattenpausen vid Strömsö innebar även att jackan förpassades till akterdäcket och stannade där resten av turen.

På väg ut mot Storholmen rasslade vi igenom klirrande ansamlingar av gammal groggis. Passagen mellan Storholmen och Bastuholmen var täckt av ett brett fält med krossad läsk is, gammalt kölvattnet från en båt gav dock en relativt isfri ränna i läskeblasken.

Klingande kras

När vi åter tog sikte på Strömsö för att fullborda vår loop runt Storholmen så stötte vi på patrull mellan Tistelholmen och Limpan. Det som först såg ut som ett rejält fält av iskross visade sig vara ett stort sammanhängande isflak av väldigt fast form som sträckte sig mellan de båda öarna. Troligen något som släppt förtöjningen i nån vik och förts ut på fjärden av vinden. Det var bara att försöka backa ut och paddla runt mellan Limpan och flaket.

Oväntat fast i fast is

När vi på nytt pausade innanför Strömsö i skydd för den svaga vinden höll koltrastarna serenad i den stilla kvällningen.

När Tranholmen passerats på vår färd åter mot Ladan började axelpartiet signalera att det inte var riktigt inkört än, och tekniken började svaja.

Vårt vårmörker

Men ett klart fall framåt sen i Lördags då samma känsla infann sig efter några hundra meter.

El vispo bryggade först.

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 691 (2050)   Nästa   Sista

 


Mycket mat=många km :-)

Playa del KayakSommarkänsla i april

Christian leviterar