Hem > Kalender > 33 2010-12-26 > Turberättelse

Turberättelse

Klubb Fischer vs Bore, del 1 Av: David T. H, 33 2010-12-26

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (7) Se alla turer (2061)
Dela på:

Okej, klubb Fischer har gjort några matcher mot kung Bore i vinter och vunnit dom flesta hittills. Men kung Bore har återhämtat sig och kommit igen med osannolik styrka. Trots alla tidigare segrar i år mot Bore så är klubb Fischer onekligen i underläge. TA ville därför förbereda sig noggrant och gav sig ut för att spana på Bores formtopp. Från Söders höjder närmare bestämt Fjällgatan, gjordes den första observationen.

Observation 1:
Stockholmsinlopp och det ökända Dallerhavet är islagt. Finlandsbåtarnas farled är endast en liten smal ränna...

1-0 kung Bore

Stockholmsinlopp islagt

Tja, det ser ju inte så bra ut... men TA, tänkte inte ge sig så lätt. Fast besluten på att hitta öppet vatten började färden mot Ropsten och Lidingö. Under promenaden ner mot Slussen längst Katarinavägen konstaderade jag, i förbigående, att det kanske ändå var möjligt att paddla runt Skeppsholmen och Kastellholmen. Det såg bra på utsidan av dessa holmar och vid gårkvällens promenad längst Skeppsbron såg det även bra ut bortanför Af chapman. Ja, ja jag får lägga det på minnet och ta tuben ut till Ropsten nu.

När TA står och väntar på tunnelbanan mot Ropsten vid Östermalmstorg får han oväntat förstärkning av en bilburen klubbmedlem. TA och Christian har inte tänkt ge sig allt för lätt och med nyvunna krafter och bilens utökade räckvid fortsätter rekognisering av kung Bores styrka. Färden över Lidingöbron talar sitt tydliga språk, vad det gäller icke-möjligheten att paddla längst med Värtahamnen - is så långt ögat når bort mot Nacka och endast en liten ränna som Findlandsfärjorna ständigt måste bryta upp..

Observation 2:
2-0 kung Bore

Vi fortsatte bort mot Fågelöudde . Här har klubben vunnit många drabbningar mot Bore tidigare...

Observation 3:
3-0 kung Bore

Fågelöudde (Lidingö) islagt

Elfviskudde då?

Observation 4: österut
4-0 kung Bore

Elfviksudde (Lidingö) islagt österut

Observation 5: västerut
5-0 kung Bore

Elfviksudde (Lidingö) islagt västerut

Okej, mellanskärgården från Lidingö och ut är islagd, liksom Mälaren enligt en del skridskofantaster... Möjligheten till paddelvatten står mellan dessa ytterligheter dvs innerstan och en tur runt Skeppsholmen. Det är möjligt, men det beror lite på hur issörjan och isflaken mellan Skeppsholmen och Djurgården rör sig...

Observation 6:
5-1 kung Bore

Issörja Mellan Skeppsholem och Djurgården

Isflak mellan Kastellholmen och Beckholmen

Kung Bore visar dock att han inte bara satsar på rå kylig styrka ut också är taktisk och slug... för vi hittar inte en enda lämplig isättningsplats för kajakerna runt Skeppsholmen och Kastellholmen.

Observation 7:
6-1 kung Bore

Solen håller på att gå ner över Söders höjder och det är otroligt vackert bort mot Katarina kyrka. Klubb Fischer begrundar läget och endast uthållighet och knock out skulle kunna besegra kung Bore... Ett trumfkort finns dock kvar, att gå i på Djurgårdssidan, där färjorna lägger till vid Grönalund. Imorgon avgörs slaget - klubb Fischer lämnar inte walkover... ännu.

Vacker vy från Skeppsholmen

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 676 (2050)   Nästa   Sista

 


Jungfrufjärden islagd

FlaksättningStrax före 06:00

Allt kan blåsa bort