Hem > Kalender > Surfski 2014-08-06 > Turberättelse

Turberättelse

Näsbyparks Bastuholme Av: Christina K, Surfski 2014-08-06

Turberättelse Se alla turer (2061)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 18 km  

Vädret är alltid en överraskning, tittat på prognoserna i flera dagar och sett regn och gråa moln inför dagens tur. Nu är varmt och behagligt, vi lastar ut 4 stycken V8 och kommer snabbt iväg. Kollar lite vart vinden blåser men vi känner att det är dags för Stora Värtan med en lätt motvind och sidvind. Vi paddlar mot gröna pricken och längs Tramholmens sidan mot Djursholm. Vi passerar där Sveaviken och spanar in den svarta Trimaranen och funderar på svart om det är en bra färg på segelbåt?Kollar in badarna vid Framnäsviken/Barrucuda, men ingen inviterar oss på picknick, de verkar ha fullt upp med annat.

Vi ser med fasination på de stora villorna med panoramafönster. Vi passerar Näsbyviken och tar sikte mot Bastuholmen, den som ligger mittemot NäsbyParks badet. Ser ut som en idyll att ha lantställe där, Vi tar en snabb paus och njuter av det den fina viken.

Paddlar på utsidan av Råholmen och Skraggen hemåt igen. Ser grundet mellan dem som är fullt av fåglar. Vädret har  klarnat upp och solen skiner på oss de hela vägen till ladan. Marie, Katarina, Johanna och jag känner oss nöjda med vår härliga kvällstur som blev lite förlängd men det var det värt.

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1471 (2050)   Nästa   Sista

 
Hällar & HorisontTranholmssundet

Ofokuserat på fokuserade