Hem > Kalender > Medlemstur 2017-07-08 > Turberättelse

Turberättelse

Runt Norröra Av: Marika T, Medlemstur 2017-07-08

Turberättelse Bildspel helskärm Bildalbum (2) Se alla turer (2061)
Dela på:

 
Större karta i separat fönster Distans: 24 km  

Mats och jag kommer iväg i två Nelo 510 med sikte på Norröra. Det är soligt och lite vind. Samtidigt som vi startar från hamnen i Furusund hör vi ångbåten Blidösund som tutar innan den ger sig iväg från bryggan i samma riktning som vi. Den åker bakom längs leden för att sedan svänga in mot Yxlan framför oss. Den ger endast upphov till små svallvågor. Efter Yxlan är det nästan tomt på båtar längs sträckningen Norrfjärden riktning Norröra.

Blått, vackert

Vi paddlar in i gattet mellan Norröra och Söderöra. Vi ser en svan som kommer från vänster mot Mats. Den burrar upp sig och väser medan den passerar framför kajaken. Mats paddlar vidare. Svanen vänder från höger, burrar upp sig och väser. Det här upprepas ett antal gånger, men sen stannar den plötsligt upp och väser en sista gång medan vi paddlar vidare.

Vi når Norröras utsida. Kudoxafjärden ger möjlighet till god surf. Det är fantastiskt roligt och vi surfar på. Utsikten är magisk.

Glad surfare

Vi rundar Norröra och är vid gott mod efter en mikropaus där vatten jämte banan intagits. Vi passar på att runda Bullerskär i Gräsköfjärden. Här kommer vågorna in från sidan på kajaken. Vågorna är tillräckligt stora för att upplevas som pyssliga. Det leder till kantring och uppgång i våggyttret. Vi rundar Bullerskär för att ta oss tillbaka till Norrfjärden.

Den beskedliga Norrfjärden från turens början är nu betydligt rufsigare med vågor som stundtals bryter och periodvis överlagras med svallvågor från båtar som passerar. Här börjar vi bli trötta och överfarten känns lång. Vi kliver iland på ön Kråkan för en kort paus innan den sista studsen till Furusund. När vi kliver ur kajakerna är vi trötta, men nöjda.

Första   Föreg.   TURBERÄTTELSE 1951 (2050)   Nästa   Sista

 
Hällar & Hav

..går det att kliva i land..?

Välpyntat påskris

Kajakfyllt

Det hårda livet på färd..

Godmorgon naturen!